Forbrukslån uten sikkerhet til ferien

Tenker du på og reise på en lang ferie, men har ikke fått feriepenger enda. Da kan et forbrukslån være ditt boardingkort til flyet.

Å reise på langtur

En klok mann sa en gang at å reise er å leve. Og om det er sant, så er det mange som lever i Norge. Det å reise på korte og lange turer til mange spennende steder i verden, har blitt mer og mer vanlig. Selv om vi alle drømmer om eksotiske destinasjoner, så er det ikke alltid enkelt og få det til økonomisk. Det å reise til Asia, USA eller kanskje Sør-Amerika koster mye penger og krever en solid oppsparing. En annen ting er at de billigste flybillettene gjerne må bestilles lang tid i forveien og det kan være vanskelig å finne penger til dette, kanskje et år før reisen skal finne sted.

Forbrukslån oppfyller feriedrømmen

Det er ikke nødvendig å kjøpe dyrere billetter fordi du må spare opp til disse først eller vente på feriepengene. Et forbrukslån kan være en mulighet for å oppfylle drømmene dine. Det finnes mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr slike lån. Dette er et forbrukslån uten sikkerhet og du kan bruke pengene til det du måtte ønske. Når du søker er det ingen som spør om hva du skal bruke pengene til. Så trenger du pengene til å betale din kommende tur til Malaysia med familien, så trenger du ikke å stå til regnskap for dette. En annen løsning kan også være å betale hele reisen med kredittkortet ditt. Men da renten på et kredittkort er en del høyere enn renten på et forbrukslån, så kan det lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden med et forbrukslån til en lavere rente.

Betingelser

Hvor mye du får låne avhenger av kredittvurderingen. De fleste tilbyr forbrukslån på opptil kr 500 000. Mindre kan selvsagt også gjøre det, og trenger du kr 50 000 for å betale for flybillettene, så kan du enkelt søke om dette. Et forbrukslån kan du nedbetale over flere år og mange tilbyr nedbetaling på helt opp til 15 år. Men, det er viktig å huske på at rentekostnadene blir større, desto lengre tid du bruker på nedbetalingen. Det kan derfor lønne seg å betale tilbake lånet over så kort tid som mulig og får du utbetalt en del feriepenger, er det lurt å bruke dette på tilbakebetalingen. Du kan lese mer om betingelser hos Santander.

Rentenivå og gebyrer

Renten på et forbrukslån kan fås fra ca. 10% i effektiv rente. Du vil sikkert ofte se tilbud om renter fra 8%, men husk på at dette er ikke den renten du ender opp med å betale. I gjennomsnitt ligger renten på et forbrukslån på rundt 15%, noen lavere og noen høyere. Etter at du har sendt inn søknaden din, vil du motta svar om denne blir godkjent og i tilfelle hvor mye du må betale i rente. Utover renten må du også betale et termingebyr hver måned og et etableringsgebyr for opprettelse av lånet. Se gjennom de tilbud du mottar og velg det beste tilbudet. Da er du et skritt nærmere drømmereisen.